Aproape toate paturile din Secția de Pediatrie a Spitalului Slatina sunt ocupate. Medic: „Cei mai afectați sunt sugarii. Pacienții prezintă febră, simptomatologie respiratorie”

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina este luată cu asalt de pacienți. Potrivit directorului medical al Spitalului Slatina, chirurgul plastician Florin Popa, 95 la sută din paturile de pe Secția de Pediatrie sunt ocupate, în această perioadă. Medicii slătineni fac față cu greu valului uriaș de pacienți, copiii mai mari cu simptome respiratorii fiind transferați pe Secția de Boli Infecțioase, unde primesc tratament.

Cei mai afectați sunt sugarii, pacienții prezentând febră și alte simptome respiratorii.

„Secția de Pediatrie este foarte aglomerată, medicii fac eforturi mari. Celelalte secții susțin Pediatria. De exemplu, Secția de Boli Infecțioase, care nu este foarte aglomerată în perioada aceasta, preia cazurile ușoare, vorbim de copii mai mari. Sunt zeci de prezentări cu simptomatologie respiratorie, zilnic, la UPU Pediatrie. Sunt copii de toate vârstele, dar cei mai afectați sunt sugarii. Avem UPU Pediatrie, unde se lucrează în mai multe ture, luna aceasta sunt acoperite peste 90 la sută din ture. Avem două linii de gardă, linia Pediatrie și UPU Pediatrie. Părinții trebuie să meargă cu micuții la UPU Pediatrie, unde copilul este văzut de către un medic. Suntem aproape la capacitate maximă cu internările, undeva la 95 la sută. Cel mai aglomerat segment este cel destinat sugarilor. Încercăm să direcționăm pacienții sugari către celelalte sectoare –cum ar fi la școlari, iar școlarii, care au nevoie de internare, să-i transferăm către Boli Infecțioase. Pacienții prezintă febră, simptomatologie respiratorie, în general”, a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, doctorul Florin Popa.

foto: Maternitatea Slatina, unde funcționează Secția de Pediatrie