Tineri din Balș, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Olt, după ce au furat electrocasnice dintr-un magazin. Unul dintre ei a dat spargerea fiind mascat

Trei tineri din Balș sunt cercetați pentru furt calificat, după ce în noaptea de 12/13 decembrie au furat electrocasnice dintr-un magazin ce vindea astfel de aparate. Doi dintre hoți au fost reținuți, iar cel de al treilea, care mai avea antecedente penale, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii spun că unul dintre ei a dat spargerea fiind mascat.

„În fapt, la data de 13 decembrie a.c., polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din orașul Balș, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 decembrie 2022, persoane necunoscute au sustras bunuri electrocasnice din interiorul unei societăți comerciale de profil, pe care acesta o administrează.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că 3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, toți din orașul Balș, ar fi pătruns, prin efracție, unul dintre aceștia fiind mascat, în incinta societății comerciale, de unde ar fi sustras bunuri electrocasnice.

În urma probatoriului administrat, la data de 15 decembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele a doi tineri a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar cel de-al treilea a fost prezentat Judecătoriei Balș, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cei trei tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca astăzi, 16 decembrie, cei doi tineri, fața de care s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș cu propuneri legale.

foto: arhivă, prezentare generală