Un bărbat, din comuna Morunglav, ar fi fost agresat fizic de către un polițist, în centrul Slatinei. A fost întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violențe

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, ar fi fost agresat fizic vineri dimineață, 16 decembrie, de către un polițist, șeful Secției Poliție Rurală Osica de Sus. Incidentul a avut pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din Slatina, în zona sediului Poliției Rutiere Olt. Potrivit unor surse, cei doi ar avea conflicte mai vechi. A fost întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, polițistul fiind și cercetat disciplinar.

„La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată fizic pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt.

De asemenea, s-a constatat faptul că una dintre persoanele implicate în eveniment are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar în momentul evenimentului se afla în concediu de odihnă, conform graficului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Polițistul va fi cercetat disciplinar.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt”, a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

foto:arhivă, prezentare generala