Percheziții, în orașul Caracal și în comunele Osica de Sus și Mărunței, în cadrul Campaniei „Foc de artificii”

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat patru percheziții, în municipiul Caracal și comunele Osica de Sus și Mărunței (2), județul Olt, la domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

La percheziții, au fost descoperite peste 47.000 de obiecte cu conținut pirotehnic, cântărind 800 de kilograme.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII” și pentru  documentarea activității infracționale a trei persoane, cu vârste cuprinse între 38 și 46 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia activităților desfășurate, poliţiştii au descoperit 47.723 de obiecte cu conținut pirotehnic, de diferite categorii, ce cântăresc aproximativ 800 de kilograme și valorează aproximativ 22.000 de lei.

Întreaga cantitate a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.