Patru olteni, confirmați cu gripă. Pacienții s-au prezentat la Spitalul Caracal, unde au fost testați

Patru olteni, două femei și doi bărbați, au fost confirmați cu gripă, în această perioadă. Pacienții s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgență din cadrul Spitalului Municipal Caracal (foto), unde au fost testați, rezultatele arătând că este vorba despre virusul gripal tip A.

Tot mai mulți olteni acuză infecții respiratorii acute și pneumonii, numărul acestora sărind de 1.500.

Redăm integral comunicatul de presă emis de DSP Olt, așa cum a fost el conceput.

„Începând cu data de 03 octombrie 2022 a început perioada de supraveghere a gripei, ARI și SARI, pentru sezonul rece  2022/ 2023. Culegerea datelor  se  face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la orele 13.00, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul județului Olt. În săptămâna 12 -18.12.2022, la nivelul județului Olt  s-au înregistrat 1.097 cazuri  de Infecții respiratorii acute cu 36 internări, 457 cazuri de Pneumonii, cu 84 internări, și 4 cazuri cu gripa tip A.

– 2 persoane de sex feminin ( 1 urban + 1 rural ) + 2 persoane de sex masculin (1 urban + 1 rural);

– pacienți cu vârste  cuprinse între 3- 26 ani, care s-au prezentat în  Comp. de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caracal cu simptomatologie compatibila cu gripa; motiv pentru care li s-a recoltat câte un test  antigenic rapid; cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip A;

– cazuri neinternate ( pacienții sunt la domiciliu cu prescriptie medicală emisă de specialist).

Ponderea o deține grupele de vârsta cuprinse între 0- 19 ani”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

foto:arhivă