Peste 500 de examene trichineloscopice au fost făcute în centrele DSVSA Olt. Nu sunt probe pozitive

545 de examene trichineloscopice au fost efectuate, luna aceasta, în centrele DSVSA Olt, ce funcționează în Piețele Zahana și „Frații Buzești” din Slatina, la Corabia, Balș și Drăgănești-Olt. În paralel, au mai fost lucrate probe pentru descoperirea parazitului Trichinella spiralis în cabinetele medicilor veterinar de liberă practică din comunele județului.

Potrivit DVSA Olt, nu au fost probe pozitive.

„În perioada 1-21 decembrie 2021, la nivelul celor cinci circumscripții sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale de pe raza județului Olt, respectiv cele din Slatina (în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare Frații Buzești), din Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt s–au efectuat un număr de 545 examene trichineloscopice. Nu au fost probe pozitive. Carnea și produsele din carne provenite de la porcii sacrificați în gospodăriile populației sunt interzise a fi comercializate.
De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.