CJ Olt alocă bani din excedentul bugetar de anul trecut, pentru investiții. Când ar putea fi aprobat noul buget al județului

Consilierii județeni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de luni, 9 ianuarie, utilizarea sumei de 47.500.000 de lei, o partea din excedentul anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2022, pentru finanțarea cheltuielilor  de dezvoltare din 2023.

Excedentul de la finalul anului 2022 este de 61.150.000 lei, adică 615 miliarde de lei vechi. Din aceștia, am repartizat 47 de miliarde de lei pentru cheltuieli de dezvoltare. Vorbim de proiecte și de investiții”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

Vicele forului județean a precizat că sunt discuții pe marginea noului buget, acesta fiind pus în transparență și sunt șanse mari ca acesta să fie aprobat pe 26 ianuarie, în ultima ședință de CJ Olt din această lună.

„Noul buget, la acest moment, am avut discuții cu toate instituțiile deconcentrate, este în transparență decizională, iar pe 26 ianuarie, în ultima joi din lună, sperăm să aprobăm acest proiect de buget al județului Olt”, a adăugat Delureanu.