Trei tineri, reținuți, după ce au încercat să fure componente metalice de la o societate cu profil de extracție a produselor petroliere, din Iancu Jianu

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20-27 de ani, au fost reținuți de polițiști, după ce luni, 9 ianuarie, au încercat să fure componente metalice de la o firmă cu profil de extracție a produselor petroliere, din comuna Iancu Jianu, județul Olt.

Ca să-i oprească pe hoți, polițiștii au fost nevoiți să execute un foc de avertisment.

„La data de 9 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut trei tineri cercetați pentru tentativă la furt.

În fapt, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice în zona unui parc petrolier din comuna Iancu Jianu, județul Olt, au depistat în flagrant trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din localitate, care sustrăgeau componente metalice din interiorul societății comerciale cu profil de extracție a produselor petroliere.

În momentul în care cei trei tineri au fost somați de către polițiști să se oprească din activitatea infracțională, acești au încercat să se sustragă, fugind pe câmp.

Întrucât cei trei tineri au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor, a fost executat un foc de avertisment, în plan vertical, tinerii fiind prinși și imobilizați.

În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime omenești sau pagube materiale”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Cei trei tineri au fost conduși la sediul Postului de Poliție Iancu Jianu pentru audieri, iar  pe numele acestora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt.

În urma probatoriului administrat, la data de 9 ianuarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, polițiștii au reținut cei trei tineri pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

foto: arhivă, prezentare generală