Mașină lovită de tren, la Enoșești. Șoferul, un caracalean de 68 de ani, a scăpat ca prin minune

O mașină a fost lovită de tren la Enoșești, sat ce aparține de orașul Piatra-Olt, după ce șoferul, un bărbat de 68 de ani, din municipiul Caracal, nu a oprit la semaforul electric.

Din fericire, șoferul a scăpat ca prin minune și nu a suferit răni.

„Astăzi, 12 ianuarie 2023, în jurul orei 10:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 64, în localitatea Enoșești, județul Olt.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Piatra-Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, în timp ce se deplasa pe Drumul Național 64, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Enoșești, deși semnalele de culoare roșie ale semaforului electric erau în funcțiune, și a intrat în coliziune cu un tren ce se deplasa pe direcția Slatina către Craiova.

În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Conducătorul auto și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Pentru abaterea săvârșită, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de  120 de zile.