„Gala Laureaților”. Neurologul Renică Diaconescu și arhitectul Severică Mitrache, personalitățile anului. Doctorul Mircea Șerbu și profesorul Dumitru Nica, titlul de „cetățean de onoare”

Primăria Slatina va organiza, în perioada 20-24 ianuarie 2023, cea de a VII-a ediție a „Galei Laureaților”, municipalitatea acordând premii slătinenilor ce au obținut rezultate excepționale anul trecut sau personalităților care au avut un impact deosebit asupra comunității locale. Medicul Mircea Șerbu și profesorul Dumitru Nica vor primi titlul de „cetățean de onoare”, iar neurologul Renică Diaconescu și arhitectul Severică Mitrache sunt desemnați personalitățile anului. Evenimentul va fi organizat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, fiind alocată suma de 600.000 de lei.

În cadrul „Galei Laureaților”, personalitățile anului din domenii precum Medicină, Sport, Cultură sau Economie sunt:

-neurologul Renică Diaconescu- personalitatea anului în Medicină, după ce a obținut premiul GOLD, acordat de organizația europeană STROKE;

-arhitectul Severică Mitrache – pentru păstrarea identității culturale în municipiul Slatina, premiul acordat pentru întreaga activitatea arhitecturală din Slatina, restaurarea Casei Fântâneanu, restaurarea viitorului sediu al Judecătoriei Slatina și restaurarea Bisericii Sf . Treime de pe strada Lipscani.

-Diana Lixăndroiu, personalitatea anului în Sport, pentru prestația bună de la Campionatul European din Sloveni, Muntenegru și Macedonia de Nord. Este componenta lotului național de handbal.

-SC APG Development Slatina – personalitatea anului în Economie, demolarea și ulterior reconstruirea complexului comercial Lidl și Shopping Park Slatina din Cartierul Steaua.

Totodată, titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Slatina va fi conferit:

-doctorului Mircea Șerbu – pentru întreaga implicare în viața comunității locale, pentru implicarea în organizarea de activități culturale încă din anii 1970.

-profesorului Dumitru Nica – pentru implicarea în învățământul oltean, fiind unul dintre cei mai mari profesori de matematică pe care i-a avut Slatina. A primit mai multe titluri științifice, premii și diplome din partea unor instituții din țară și străinătate.

„A făcut parte din înțelepții județului Olt care, încă de la începutul carierei profesionale a fost călăuzit de vorbele marelui matematician, astronom, pedagog și
ministru al educației, Spiru Haret „cum arată astăzi școala, așa va rămâne mâine țara”; în cercetare – valorificare a publicat tot ce a însemnat matematică la nivel de
învățământ primar, gimnazial, liceal, superior; a primit mai multe Titluri Științifice, Premii și Diplome de la instituții de prestigiu din țară și străinătate; în calitate de
Senator în Parlamentul României, a susținut dezvoltarea și modernizarea învățământului românesc”, arată reprezentanții Primăriei Slatina despre activitatea profesorului Dumitru Nica, în proiectul de hotărâre.

Titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Slatina se conferă cu ocazia împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a municipiului, în cadrul „Galei Laureaților”.

Totodată, vor fi premiați elevi, profesori și sportivi cu rezultate deosebite la concursurile naționale sau europene, ce au avut loc pe parcursul anului trecut.

Gala Seniorilor este programată pentru duminică, 22 ianuarie, și se va desfășura în intervalul 17.00 – 19.00, iar în cadrul acesteia vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2022. Seara se va încheia cu concertul susținut de cunoscutul artist Paul Surugiu – Fuego.

sursa foto: Facebook Primăria Slatina