Sediul Primăriei Perieți va fi reabilitat. Contracte de finanțare, pentru alte patru comune din Olt

Noi investiții vor fi realizate în comunele Călui, Fărcașele, Grojdibodu, Valea Mare și Perieți, cu fonduri prin PNRR, fiind vizată reabilitarea termică a unor clădiri publice. De exemplu, în comuna Perieți va fi reabilitat sediul primăriei (foto sediul Primăriei Perieți), valoarea proiectului fiind de 1.329.065 de lei. Contractul de finanțare pentru Proiectul „Lucrări de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice – Sediu de Primărie – comuna Perieți, județul Olt”  va fi încheiat între primarul comunei Perieți, Răzvan Rada, și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Totodată, în urmă cu o săptămână, primarul Răzvan Rada a semnat un alt proiect referitor la digitalizarea aparatului administrativ din cadrul primăriei, tot prin PNRR,  ComponentaC10 – Fondul local.

Revenind la contractele semnate astăzi, 25 ianuarie, un proiect important va fi implementat prin PNRR în comuna Grojdibodu, valoare investiției fiind de peste două milioane lei și constă în reabilitarea moderată a clădirilor administrative din localitate.

De asemenea, vor fi renovate: Dispensarul uman din comuna Călui, valoarea proiectului fiind de 1.533.159,16 lei, sediul Primăriei Fărcașele, cu o valoare de 1.205.344,75 de lei și sediul Primăriei Valea Mare, cu o valoare de 1.726.004,95  de lei.

Contractele de finanțare prin componenta 10-Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru județul Olt au fost semnate miercuri, 25 ianuarie, de către Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, alături de alte 115 de noi contracte din țară. Proiectele, în cuantum de peste 214,6 milioane de lei, au fost încheiate între autoritățile publice locale din 116 unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării.