Percheziții, în comunele Brastavățu și Rotunda. Șapte bărbați din Olt și Dolj, cercetați într-un dosar de braconaj

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au efectuat, marți, 24 ianuarie, opt percheziții domiciliare, în județele Olt și Dolj. Astfel, au fost percheziții la două domicilii din comuna Brastavățu, patru în comuna Rotunda, ambele din județul Olt, și una în localitatea Calopăr, din județul Dolj, bărbații având vârste cuprinse între 19 și 45 de ani. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului dobândit în condiții ilegale.

Potrivit polițiștilor olteni, faptele ar fi avut loc anul trecut.

În fapt, bărbații sunt cercetați într-un dosar penal, fiind bănuiți de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anului 2022, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării  cercetărilor: un autoturism de teren, 12 câini din rasa  ogar sau metiși, cadavrele a doi iepuri de câmp, 4 proiectoare, 2 telefoane mobile, precum și alte bunuri susceptibile să fi fost folosite la activitatea infracțională”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Șase persoane au fost conduse la sediul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de către Judecătoria Municipiului Caracal.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul S.A.S Olt, Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Municipiului Caracal, Secția 5 Poliție Rurală Deveselu, Poliția Orașului Corabia și Inspectoratul de Poliție Județean Dolj.

foto:arhivă