Bugetul CJ Olt, pentru 2023, a fost aprobat

Consilierii județeni au aprobat joi, 26 ianuarie, bugetul local al județului Olt pe secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare pe anul 2023, dar și estimările pe anii 2024-2026, acesta având o valoare de aproximativ 395,6 milioane de lei.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că asupra bugetului instituției și-a pus amprenta perioada de criză pe care o traversăm, însă se dorește finalizarea investițiilor începute.

„Am aprobat bugetul CJ Olt, așa cum am spus atunci când era în transparență, este un buget într-o perioadă de criză, într-o perioadă grea. Atunci când bugetul nu este unul mulțumitor, principalele lucruri  la care se renunță sunt investițiile, nu mai poți să faci investiții, pentru că nu poți să lași Direcția Copilului și celelalte instituții din subordine să nu funcționeze și să nu meargă mai departe. Cu toate acestea, CJ Olt, cu chibzuință, a găsit resursele necesare, ca de fiecare dată, să mergem mai departe cu investițiile începute. În special, vorbesc de investițiile de la Spitalul Slatina, continuăm reabilitarea Blocului Materno-Infantil și a Secției Medicală, încercăm să deschidem investiții noi. De asemenea, pe Direcția Copilului avem investiții noi, cât și investiții pe care le continuăm, este vorba despre Căminul de Bătrâni de la Fălcoiu, pe care l-am început în urmă cu doi ani și îl continuăm, sperăm ca anul acesta să-l și continuăm. Avem investiții noi, așa cum ați văzut în proiectele de aprobare a indicatorilor, în ceea ce privește Spitalul Schitu și Spitalul Județean Slatina, sunt o serie de investiții ce sunt din fonduri europene, atât din POR-ul vechi, avem cele două drumuri, în momentul de față, în realizare până la 31 decembrie anul acesta, avem pe PNRR cinci proiecte, astăzi, am aprobat indicatorii pentru patru dintre ele, de reabilitare termică a clădirilor instituțiilor publice: Căminul de Bătrâni, sediul Direcției Copilului, Centrul Militar Județean și Pavilion Medical din Spitalul Județean. Pentru Pavilionul Materno-Infantil deja indicatorii au fost aprobați încă de anul trecut. De asemenea, avem pe Programul Anghel Saligny trei proiecte care vor începe anul acesta, ne facem treaba în continuare, chiar dacă bugetul nu este unul așa cum ne am fi dorit, investițiile continuă și nu ne vom opri”, a spus Oprescu.

Bugetul CJ Olt poate fi consultat aici:

https://www.cjolt.ro/pozearticole/userfiles/files/022%20PH%20nr_%2023-18_01_2023.pdf