Tânărul care a accidentat mortal o femeie, la Podul Olt, reținut. Avea și permisul de conducere suspendat

Tânărul de 29 de ani care, luni seara, 27 februarie, a accidentat mortal o femeie, la Podul Olt, a fost reținut de către procurori.

Grav este că șoferul bolidului avea permisul suspendat, după ce a fost prins încălcând regulile de circulație în alt județ. Acesta a contestat procesul verbal de contravenție, însă instanța de judecată nu i-a dat dreptate și trebuia să depună permisul de conducere la poliție. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar tânărul a rămas în continuare cu permisul, deși dreptul de a conduce îl avea suspendat.

Este cercetat acum pentru trei infracțiuni.

„În urma probatoriului administrat, la data de 1 martie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 2 martie a.c. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bals cu propuneri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Reamintim că două mașini s-au lovit violent luni, 27 februarie, la ieșirea din Slatina spre Craiova, în apropierea Podului Olt. Într-o mașină se aflau doi soți, un bărbat și o femeie, iar bolidul era condus de un tânăr de 29 de ani, fiul unui lider de sindicat de pe platforma industrială și consilier județean.

Din păcate, femeia de 73 de ani, pasageră în autoturism, a murit la spital.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, șoferul bolidului era drogat, fiind testa pozitiv la două substanțe.