Liberalii vor comasarea alegerilor. Senatorul Liviu Voiculescu (PNL): „Cheltuielile statului cu organizarea alegerilor se vor putea reduce considerabil”

Liberalii vor comasarea alegerilor de anul viitor, când românii trebuie să iasă la vot pentru a-și alege europarlamentarii, aleșii locali, parlamentarii, dar și președintele. Mai exact, ar fi vorba de comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale.

Senatorul liberal Liviu Voiculescu a precizat că, prin comasarea unor alegeri, statul ar putea reduce considerabil cheltuielile.

„2024 se anunţă un an crucial pentru România, și asta pentru că ar urma să avem în acelaşi an patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cheltuieli inerente, eforturi de organizare și de gestionare procesuală, campanii electorale ori drumuri la secția de vot pe care cetățenii sunt nevoiți să le facă. În plus, activitatea guvernamentală și administrativă centrală şi locală este în mare parte ocupată cu realizarea alegerilor.

Iată ce presupune în general organizarea și desfășurarea unui singur scrutin electoral.

Pentru că anul viitor se anunță patru runde electorale, Partidul National Liberal ia în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri. În acest fel cheltuielile statului cu organizarea alegerilor se vor putea reduce considerabil și, cel mai important, se va putea ține cont de dorința românilor”, a spus senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.