Senatorul Liviu Voiculescu (PNL): „5%TVA la produse pentru nou născuți!! O idee exclusiv liberală, care poate veni în sprijinul tuturor familiilor”

PNL va depune, săptămâna aceasta, un proiecte de lege în Parlament prin care vor fi ajutate familiile cu copii mici.

Senatorul PNL Liviu Voiculescu a precizat că proiectul de lege vizează reducerea TVA la 5 la sută pentru categorii de produse pentru nou născuți, cum ar fi laptele praf, scutecele sau articolele de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Parlamentarul oltean a spus că măsură este permisă de directivele europene din domeniu, fiind în concordanță cu viziunea politicilor publice liberale.

„5% TVA la produse pentru nou născuți!

O idee exclusiv liberală care poate veni în sprijinul tuturor familiilor care au/vor avea copii și care, în general, suportă cheltuieli suplimentare pentru nevoile acestora.

Concret, PNL propune ca măsură legislativă:

– reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele esențiale pentru copii: lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă, precum și articole și accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii,

– reducerea TVA-ului la 5% pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru siguranța copiilor.

În plus, măsura reducerii TVA-ului pentru astfel de produse este permisă de directivele europene în domeniu și, în același timp, este în deplină concordanță cu viziunea politicilor publice liberale destinate familiilor cu copii din România.

PNL va depune acest proiect spre aprobare în această săptămână”, a precizat președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Un alt proiect de lege al liberalilor prevede ca părinții cu minori cu vârsta de până la opt ani să poată munci de acasă patru zile pe lună, indiferent că lucrează la stat sau la privat.