CJ Olt a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru refacerea unui tronson de drum din Bărăști. A fost distrus de ploile abundente din 2019

CJ Olt a aprobat joi, 27 aprilie, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru refacerea unui tronson din DJ657B, km 2+850, din localitatea Bărăști, satul Mereni, afectat de ploile abundente din 2019.

Valoarea totală a investiției, cu TVA, se ridică la 3,439.379 lei, din care peste 2,7 milioane de lei reprezintă constructii montaj (cu TVA).

„În prezent, sectorul de drum județean de la km 2+775 – 2+925 prezintă pe partea stângă o alunecare a acostamentului, activat în urma precipitațiilor abundente căzute în vara anului 2019, coroborat cu un sistem deficitar de drenare, colectare și evacuare a apelor pluviale”, se arată în proiectul de hotărâre.

Durata de execuție a lucrărilor este de nouă luni, urmând a fi realizat un zid de sprijin din beton la piciorul alunecării pe o lungime de 30 de metri. Totodată, vor fi construite trepte în spatele zidului de sprijin, va fi realizat un drenaj care va descărca apa și va fi refăcut sistemul rutier pe o lungime de 150 de metri.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că lucrarea va fi scoasă la licitație cât mai repede

„Avem o alunecare de teren și trebuie să refacem șoseaua. Astăzi, am aprobat acea lucrare, indicatorii, urmează ca, în perioada următoare, să scoatem la licitației cât mai repede, să redăm întreg ansamblul drumului circulației. Este o porțiune  mică, nu este mare, într-un singur loc, nu este pe lungime mare, dar trebuie făcută. În acest moment este singura problemă de acest fel pe care o avem, mai este una pe fonduri europene, dar s-au făcut modificări de proiect și vor fi decontate din proiectul pe fonduri europene, cele de la Moșteni. În funcție de condițiile meteo nefavorabile, am avut de multe ori astfel de alunecări de teren, mai ales în partea de nord a județului”, a spus Oprescu.

foto: arhivă, imagine ilustrativă