FOTO. Planul roșu activat în Olt, după ce un microbuz a fost implicat într-un accident rutier

Autoritățile au activat codul roșu vineri, 5 mai, după ce un microbuz în care se aflau 18 persoane a fost implicat într-un accident rutier, la Schitu . Din fericire, pasagerii din microbuz nu au suferit răni, o singură persoană fiind transportată la spital.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Olt, a fost o tamponare față-spate între un microbuz și un autoturism, autovehicule implicate mergând pe direcția Slatina-Șerbănești. Autoturismul nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de microbuz.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a precizat că planul roșu a fost activat la ora 11.44, dar a fost dezactivat în doar câteva minute, după ce victimele au fost evaluate, constatându-se că nu sunt probleme grave.

„Planul roșu a fost activat la ora 11.44 din cauza numărului mare de persoane implicate, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale multe victime. În microbuz se aflau 18 persoane, iar în autoturism, trei persoane. Numărul de persoane afectate în accident nu a fost atât de mare, nu sunt probleme deosebite, imediat s-a dezactivat planul roșu, practic, planul roșu a încetat la ora 12.06. Se intervine ca la un accident rutier. Acest plan este activat pentru a putea fi mobilizate mai multe echipaje de intervenție”, a spus prefectul de Olt.

Microbuzul era condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, iar mașina de un slătinean, de 67 de ani. Șoferii nu consumaseră alcool.

„Astăzi, 5 mai 2023, în jurul orei 11:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Județean 546A, între localitățile Schitu și Greci, județul Olt.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate 2 autovehicule, respectiv un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Slatina și un microbuz de transport persoane, condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Nicolae Titulescu.

În urma evenimentului rutier, o femeie, pasageră în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.