Tir furat de pe marginea drumului, din comuna Găneasa. Trei suspecți, în acest dosar

Dosar complicat de furt calificat, în comuna Găneasa, județul Olt. Totul a plecat de la un bărbat din județul Vâlcea care a sesizat, pe 12 decembrie, faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce se afla în afara părții carosabile a Drumului Național 65, în localitatea Găneasa, județul Olt, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.

În urma anchetei, polițiștii din cadrul IPJ Olt au identificat doi suspecți, de 23 și 25 de ani, aceștia fiind arestați preventiv, la finalul lunii februarie.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, poliţiştii au identificat 2 tineri, respectiv un tânăr în vârstă de 23 de ani din municipiul Brașov și un tânăr  în vârstă de 25 de ani din municipiul Pitești, bănuiți de comiterea faptei.

În vederea documentarii activității infracționale, la data de 27 februarie 2023, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Brașov și Argeș, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu săvârșirea infracțiunii.

În urma probatoriului administrat, la data de 27 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor 2 tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La data de 28 februarie a.c., cei 2 tineri au fost prezentați Judecatoriei Balș, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, tinerii au fost reintroduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un bărbat de 38 de ani, cel care ar fi sunat la poliție pentru a anunța furtul, i-ar fi instigat pe cei doi tineri la săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul a fost reținut și va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„În continuarea cercetării penale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au documentat activitatea infracțională a unei a 3-a persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Prundeni, județul Vâlcea, care i-ar fi instigat și sprijinit pe cei 2 tineri la săvârșiriea infracțiunii de furt calificat.

 La data de 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 38 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astazi, 9 mai a.c., bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, se mai arată în comunicatul citat.

foto:arhivă, imagine ilustrativă