Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă a procurorului Sorin Lia și a altor trei persoane din dosar

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins joi, 11 mai, propunerea de arestare preventivă a procurorului Sorin Lia, dar și a altor trei persoane din dosar.

Instanța nu a dispus nicio altă măsură preventivă pentru cei patru.

„Tip solutie: respinge cererea

Soluția pe scurt: Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor. Cheltuielile judiciare rămâne în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Lia Sorin Marian se va achita din fondurile M.J., rămânând în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 11.05.2023.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  1/2023  11.05.2023 ”, se arată în minuta instanței.

După ce miercuri i-au reținut pentru 24 de ore, procurorii au cerut arestarea preventivă pentru Sorin Lia, un lucrător de poliție, administratorul unei societăți comerciale, și pentru altă persoană.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a anunțat miercuri noaptea, 10 mai, că a luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de Sorin Lia, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, mai mulți lucrători de poliție, dar și față de un om de afaceri, enumerând infracțiunile pentru care sunt cercetați.

sursa foto: internet