Slatina / Bursa locurilor de muncă. „Dacă dorim să muncim, avem unde să muncim, în județul Olt”

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a organizat vineri, 12 mai, Bursa locurilor de muncă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina, dar și la sediul Agenției Locale Caracal. Astfel, 43 de firme au anunțat că au nevoie de 509 angajați. Deși oferta a părut una generoasă, oltenii care nu au un loc de muncă nu s-au înghesuit, iar cei mai mulți au venit doar pentru a semna carnetul de șomer.

Directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu, a precizat că 400-500 de persoane au venit, la Slatina, să vadă locurile de muncă disponibile.

„Agenția Județeană Olt organizează, astăzi, Bursa generală a locurilor de muncă, atât la Slatina, cât și la Caracal. Sunt în Bursă 43 de angajatori, 30 la Slatina și 30 la Caracal, iar numărul de locuri comunicate este de 509 persoane. Totuși au venit mulți și, pe parcursul desfășurării, vor mai veni persoane interesate care să-și găsească. De asemenea, organizăm un atelier cu tinerii absolvenți 2023 în sala mare, cărora li se vor prezenta facilitățile oferite de AJOFM, precum și ceea ce facem noi ca activitate. Pentru persoanele peste 45 de ani, firmele angajatoare vor primi subvenții în sumă de 2.250 de lei, dacă îndeplinesc condițiile legale. În Bursă avem și locuri pentru cei cu studii superioare, și pentru cei cu studii medii, sunt din toate domeniile, și pe producție și pe servicii și comerț. Eu cred că în zona noastră nu sunt prost plătite locurile de muncă. Sunt 400-500 de persoane interesate de locurile de muncă ”, a spus Cîtu.

La eveniment a fost prezent și prefectul de Olt, Florin Homorean, care a precizat că în județ toți cei care doresc să muncească, își găsesc un loc de muncă.

„Este o nouă activitate organizată de AJOFM, a treia oară la care particip și eu, organizarea este bună, eu cred că oferta pe care o avem astăzi aici acoperă toată gama de locuri de muncă, avem locuri de muncă necalificate, locuri de muncă cu calificare înaltă, ingineri, diverse societăți de pe platforma industrială a municipiului Slatina. Bineînțeles, trebuie să arătăm interes cetățenilor că avem aceste locuri, iar dânșii să fie interesați să ocupe un loc de muncă. Nu este o activitate ce se desfășoară doar astăzi, la AJOFM Olt locurile vacante sunt afișate permanent și există o interacțiune între autorități și potențiali angajați. Am trecut și eu pe la standuri, unii poate nu sunt suficient de pregătiți pentru posturile respective, cred că cetățenii îți doresc un salariu mai bun și un loc de muncă mai facil, eu cred dacă dorim să muncim, avem unde să muncim în județul Olt”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

La Bursa locurilor de muncă de la Slatina au fost și reprezentanții Centrului Militar Județean, dar și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care și-au promovat oferta educațională, dar și locurile disponibile la acest moment.