Un copil din Slatina a alertat autoritățile, spunând că cineva vrea să-l omoare. IPJ Olt a alocat resurse umane și tehnice de amploare, dar apelul a fost fals

Un copil de 12 ani din Slatina a luat tableta unei eleve și a alertat autoritățile luni seara, 15 mai, spunând că cineva vrea să-l omoare. Polițiștii au alocat resurse umane și tehnice de amploare, însă apelul s-a dovedit a fi fals.

Cei doi minori erau în afara orelor de curs, fiind vecini.

„La data de 15 mai 2023, în jurul orei 19:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o persoană, cu privire la faptul că o altă persoană încearcă să o omoare

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Olt, s-a constatat faptul că numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul era alocat unei tablete distribuită unei eleve de liceu.

În urma activităților investigativ-operative, la care au fost folosite resurse umane și tehnice de amploare, polițiștii au identificat eleva că fiind o minoră, în vârstă de 17 ani, din municipiul Slatina, care a declarat că nu a fost în pericol, iar tableta i-ar fi fost luată de către un alt minor, care ar fi efectuat Apelul de Urgență”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Părintele minorului de 12 ani care a efectuat apelul fals a fost amendat cu 500 de lei.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat persoana care ar fi efectuat Apelul de Urgență, ca fiind un minor, în vârstă de 12 ani, din municipiul Slatina și au aplicat o sancțiune contravențională părintelui acestuia.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt adresează cetățenilor rugămintea să efectueze apelul 112 doar când au cu adevărat o urgență, atunci când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul”, au mai transmis polițiștii olteni.