Ciolacu: Ne-am asumat clar ca viitorul Guvern să redea respectul și demnitatea cuvenite dascălilor

Liderul PSD le cere dascălilor să revină în clase, pentru a încheia situația școlară a elevilor, iar examenele naționale să fie susținute conform calendarului.

Mai mult, Ciolacu spune că viitorul Guvern va continua să redea respectul și demnitatea cuvenite cadrelor didactice.

„Ordonanța de creștere imediată a veniturilor profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. Dar acest lucru trebuie completat printr-o reformă consistentă a salarizării din sistemul de învățământ. Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată. 

Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog și pentru găsirea unor soluții realiste și aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învățământ. Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am asumat clar că viitorul Guvern va continua – cu și mai multă forță – să redea respectul și demnitatea cuvenite dascălilor.

Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar! Discuțiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba și de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfășoare conform programărilor anunțate”, a spus Marcel Ciolacu.

sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu