Cupa României/Finala Curtișoara-Iris Nicolae Titulescu, pe Stadionul „1 Mai”. Primarul: „Este pentru prima dată în istoria clubului”

Iris Nicolae Titulescu și Oltul Curtișoara, ambele echipe ce evoluează în Liga a IV-a, se întâlnesc miercuri, 7 iunie, în finala fazei județene a Cupei României. Partida se va disputa pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, începând cu ora 17.00. În semifinale, Oltul Curtișoara a învins FC Olt Scornicești, cu scorul 6-4 după executarea loviturilor de departajare, 2-2 la finalul celor 90 de minute, iar Iris Nicolae Titulescu a câștigat, cu scorul 2-1, partida disputată, pe teren propriu, cu Oltul Slătioara.

Deși Oltul Curtișoara este favorită în acest duel, reprezentanții echipei din comuna Nicolae Titulescu vor să producă surpriza, mai ales că este pentru prima dată în istoria clubului când s-a obținut o calificare în finala Cupei României, etapa județeană.

„Încercăm să facem un joc bun și să producem surpriza. Depinde de băieți, de adversar, de mai mulți factori. Pentru noi, pentru localitatea noastră, este un eveniment major. Este pentru prima dată în istoria clubului când ne-am calificat într-o finală de Cupa României, faza județeană. Adversarii noștri pleacă cu prima șansă, au o motivație în plus, pentru că vor reprezenta județul la barajul de promovare. De câțiva ani, încearcă să promoveze în C, au în lot juniori de la CSM Slatina, sunt aproape de oraș. Se poate întâmpla orice, nici noi nu avem un lot rău. Ambele echipe au ajuns aici, pentru că au jucat fotbal”, a spus primarul din comuna Nicolae Titulescu, Florin Tiutiu.

În penultima etapă a Ligii a IV-a, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, Oltul Curtișoara a învins Iris Nicolae Titulescu, cu scorul 5-0. Astfel, echipa din Curtișoara  a devenit campioana județului, sezonul 2022-2023, fiind premiată de președintele AJF Olt, George Constantinescu, și va reprezenta județul la barajul de promovare în eșalonul al treilea.

Curtișoara încearcă acum să câștige și finala Cupei României, faza județeană, așa cum a reușit și anul trecut, învingând în finală ACS Caracal. Oficialii echipei din Curtișoara nu au putut fi contactați, pentru un punct de vedere despre jocul de miercuri, 7 iunie.

foto: arhivă: Curtișoara-Caracal, finala Cupei României, etapa județeană