Adjunctul IPJ Olt, Cristian Bădiță, prima apariție publică de la preluarea funcției. „Vreau să asigur părinții din județ că astfel de campanii vor fi derulate și în perioada următoare”

Consiliul Județean Olt a premiat vineri, 16 iunie, câștigătorii concursului de materiale informative pentru prevenirea violenței fizice și psihologice (bullying) și consumului de droguri în unitățile de învățământ din județ. Elevii au avut de creat un proiect, un afiș A3, în care au expus mesajele lor împotriva comportamentului violent din școli. La ședința de decernare a premiilor, ce a avut loc în sala ISJ Olt, a fost prezent și comisarul șef adjunct al IPJ Olt, Cristian Bădiță (n. red. – al doilea de la stânga la dreapta, în fotografia de deschidere), aceasta fiind și prima sa apariție publică de la preluarea funcției de conducere. Ofițerul de poliție a fost împuternicit adjunct al IPJ Olt pentru trei luni, începând cu 14 iunie, și face echipă cu șeful IPJ Olt, Ionuț Ilinca, care are concurs pe post.

Comisarul șef adjunct al IPJ Olt, Cristian Bădiță, a precizat că acțiuni precum Campaniei ”Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI și CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI ȘI ALTE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE” vor fi organizate și în perioada următoare, beneficiari fiind elevii.

„Vreau să asigur părinții din județul Olt că astfel de campanii vor fi derulate și în perioada următoare, pentru că, așa cum au spus și ceilalți colegi, beneficiarii acestor campanii sunt elevii. Felicit câștigătorii și îi rog să transmită mesajul acestei campanii și celorlalți colegi. În numele conducerii IPJ Olt, doresc să mulțumesc partenerilor, sunt sigur că ne vom bucura în viitor de cel puțin același sprijin pe care l-am avut în această campanie”, a spus comisarul Cristian Bădiță.

Prezent la eveniment, vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a precizat că bullyingul și consumul de droguri în unitățile de învățământ reprezintă fenomene alarmante.

„Vorbim, astăzi, despre bullying și consumul de droguri în școli, două fenomene alarmante cu efecte devastatoare din punct de vedere fizic, din punct de vedere emoțional pentru tinerii noștri. Bullying-ul nu este doar un joc nevinovat sau un joc între elevi, este o formă de violență care are consecințe grave asupra victimelor și poate afecta în mod negativ întreaga comunitate școlară. Elevii trebuie să conștientizeze aceste consecințe și din punct de vedere legal, dar îmi doresc ca ei să înțeleagă că o comunicare deschisă, toleranța, respectul și empatia formează un mediu sigur și prietenos care încurajează performanța. Frica, nepăsarea și violența duc la scăderea semnificativă a stimei de sine, anxietate, depresie, probleme de sănătate mintală și chiar gânduri suicidale. Sunt bucuros că se desfășoară astfel de campanii, între și pentru elevi (…) Să-i învățăm pe copii cum să acționeze atunci când ei sau cei din jurul lor sunt victimele violenței sau celuilalt flagel”, a spus Delureanu.

Șeful ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete, a declarat că astfel de acțiuni trebuie să fie organizate permanent, pentru că elevii pot fi ajutați să nu recurgă la violență sau la substanțe interzise.

„Trebuie să cumulăm eforturile, noi, cei care lucrăm în învățământ, și instituțiile partenere, poliția, CJRAE, CJ Olt- care a sprijinit financiar această campanie, și cei de la Centrul de Prevenire Antidrog. Este o acțiune benefică, pentru că ea trebuie să se desfășoare permanent. Am considerat că, atât prin specialiștii noștri din unitățile de învățământ, prin elevii noștri, pentru că aici sunt implicați și copiii din Centrul Județean al Elevilor (n.red. -reprezentat de președintele Radu Bolborea), putem transmite mesajul nostru”, a declarat inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adrian Bărbulete.

Concursul, din cadrul Campaniei ”Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI și CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI ȘI ALTE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE”, a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Olt, în parteneriat cu Consiliul Județean Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Craiova și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Olt.

12 elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” Slatina au fost premiați, aceștia primind echipamente sportive, truse de desen, șepci și tricouri albe.