200 de trotinete electrice, în Slatina. Se urmărește reducerea noxelor și scăderea valorilor din trafic

Serviciul de trotinete electrice a fost lansat duminică, 12 mai, în Parcul Tineretului din Slatina. Compania Bolt va aduce 200 de trotinete în municipiul Slatina, acestea putând fi închiriate de către slătineni pentru a se deplasa în oraș. Cei care au fost prezenți în Parcul Tineretului au putut să testeze aceste trotinete electrice.

Edilul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că scopul acestui proiect este reducerea noxelor și scăderea valorilor din trafic.

„Când am încheiat acest parteneriat cu firma Bolt, care este cea mai mare firmă de închiriat din Europa, am urmărit mobilitatea și micromobilitatea urbană, pentru că la capitolul macromobilitate urbană noi am ajuns la nivelul maxim, având sută la sută autobuze ecologice și acum suntem pe partea de micromobilitate. Noi avem un proiect pentru biciclete, pe fonduri europene, care vine să ajute cu ce ați venit în Slatina. Vom avea și trotinetele dumneavoastră și bicicletele noastre.  Pe distanțe scurte, omul își poate lua această trotinetă și în curând și bicicletele noastre și va fi un sistem complementar pentru tot ce înseamnă micromobilitatea urbană. În acest fel, vom reduce emisiile de noxe și vom scădea valorile de trafic, atât la orele de vârf, cât și în anumite zone ale municipiului Slatina, sunt două lucruri pe care încercăm să le rezolvăm”, a spus edilul Slatinei.

Reprezentantul companiei, care a fost prezent în Parcul Tineretului din Slatina, a precizat că acest serviciu a prins în mai multe orașe din țară, fiind utilizat de tot mai multe persoane.

„În orașele în care deja am deschis, am constat un interes mare al utilizatorilor, motiv pentru care ne-am și permis să extindem și în orașele unde s-a manifestat un interes pentru acest serviciu. Trotinetele  închiriate vor fi disponibile în aproximativ o săptămână în Slatina. Vrem pe această ocazie să-i mulțumim domnului primar și reprezentanților primăriei, pentru colaborarea foarte bună. Există un interes tot mai mare, oamenii preferă să folosească trotinetele electrice pe distanțe scurte și să lase mașinile personale acasă. Am observat că 40 la sută din cursele cu trotinetele noastre sunt finalizate în proximitatea stațiilor mijloacelor de transport în comun, ceea ce demonstrează că utilizatorii noștri preferă un mijloc de transport ecologic pe distanțe scurte, pentru a nu mai folosi mașina personală. Astăzi, le testăm, le-am adus aici, le aveți disponibile”, a spus reprezentantul companiei.

Potrivit reprezentanților companiei, tariful este de 0,80 de bani pe minut, plus deblocarea de un leu. Aplicația de închiriere permite utilizarea doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, iar, potrivit legislației rutiere, trotinetele electrice pot fi folosite și de adolescenții cu vârsta de peste 14 ani.