PERCHEZIȚII. Un bărbat și trei copii, suspectați că au distrus camerele video de la o casă din Bârza. Au furat mai multe bunuri

Un bărbat de 32 de ani și trei copii, cu vârste cuprinse între 10-12 ani, din comuna Bârza, județul Olt, sunt suspectați că au distrus camerele de supraveghere ale unei locuințe din localitate și au furat mai multe bunuri. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii au efectuat joi, 15 iunie, două percheziții domiciliare în comuna Bârza.

„În fapt, la data de 12 iunie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii Postului de Poliție Bârza au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi distrus camerele de supraveghere de la o locuință pe care o deține în comuna Bârza și i-au sustras mai multe bunuri, cauzându-i un prejudiciu total de 7000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului și dispunerea măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bârza au identificat 4 persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, din comuna Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

Pentru documentarea activității infracționale, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, în dimineața zilei de 15 iunie 2023, polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane fizice, din comuna Bârza, bănuite de comiterea infracțiunilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite

Patru persoane din comuna Bârza au fost conduse la sediul Postului de Poliție Bârza în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în cursul aceleiași zile, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului de 32 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în ziua de 16 iunie 2023 să fie prezentat Judecătoriei Balș cu propunere de arestare preventivă.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.