Directorul Regional al DRDP Craiova, la podul de la Poganu: Expertiza tehnică permite reluarea circulației, cu anumite restricții

Prefectul de Olt, Florin Homorean, șeful SDN Slatina, inginerul Adrian Motorga, și directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruț, au fost prezenți joi, 22 iunie, la podul de peste râul Olt, de la Poganu, comuna Verguleasa, ce leagă județele Vâlcea și Olt. Autoritățile spun că au fost stabilite lucrările ce vor fi demarate, pentru redeschiderea circulației pentru mașinile cu un tonaj sub 7,5 tone.

Reprezentanții DRDP Craiova au anunțat că expertiza tehnică permite reluarea circulației, cu condiția executării unor lucrări specifice.

„Astăzi am fost împreună cu colegii mei și constructorul la podul de peste Olt din zona Drăgășani pentru a decide lucrările ce trebuie executate să redeschidem circulația pe acest pod.

Podul a fost închis circulației publice pentru siguranța celor care îl foloseau, am comandat expertiza tehnică pentru a putea lua o decizie corectă, i-am solicitat expertului să caute o soluție să putem redeschide circulația rutieră și pietonală, dar cu asigurarea tuturor normelor de siguranță.

 Am primit expertiza tehnică ce ne permite să reluăm circulația, cu anumite restricții,  și după executarea unor lucrări specifice de punere în siguranță,

 Expertul a decis ca circulația să se deschidă cu restricție de tonaj de 7.5 to, circulația rutieră se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare (…)Voi pune o presiune permanentă pe constructor pentru a nu întârzia nici o zi finalizarea acestor lucrări, lucrări care vor începe în cel mai scurt timp. Colegii de la serviciul Investiții din cadrul DRDP Craiova au lansat în licitație publică „Serviciile de Proiectare, reactualizare proiect tehnic și asistență tehnică, pod nou DN67B km 119+236 peste râul Olt, cu termen de depunere a ofertelor 03.07.2023, pentru podul nou care se va realiza în proximitatea celui vechi”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

 Lucrările ce urmează să fie executate pentru redeschiderea circulației sunt următoarele:

– demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri,

– înlocuire rosturi de dilatație,

– montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor,

– montare mână curenta, pentru protecția pietonilor,

-refacere rampe pod.

Zeci de persoane au protestat la începutul lunii mai, în fața Prefecturii Olt, împotriva deciziei autorităților de a închide podul de peste Râul Olt, dintre Drăgășani (județul Vâlcea) și Poganu, comuna Verguleasa (județul Olt). Oamenii spun că drumul pe care îl parcurgeau în șapte-opt minute este făcut acum în mai bine de o jumătate de oră, pe rutele ocolitoare puse la dispoziție de autorități.

Un alt protest a fost anunțat pentru 25 iunie, chiar la podul de la Poganu, în intervalul 11.30-15.00, fiind așteptate sute de persoane. Oamenii spun că nu renunță la protest, în ciuda promisiunilor pe care le-au făcut autoritățile.

Pe 21 martie, CNAIR a dispus închiderea circulației pe acest pod, stabilind ruta ocolitoare: DN64 (Drăgășani) – DJ678C (Orlești) – DJ678 (Buciumeni) – DN67B (Câmpu Mare).

Foto: Eugen Medintu

sursa foto1: facebook DRDP Craiova