DSVSA Olt, 164 de controale în domeniul igienei alimentare. 14,5 kg de carne de pasăre și 8 kg de semințe de mac și susan, reținute de la comercializare

DSVSA Olt (foto) a anunțat că, în luna mai, în domeniul igienei alimentare, au fost efectuate 164 de controale, din care 32 în unități autorizate sanitar veterinar, 71 în unități înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în domeniul produselor alimentare de origine animală, iar 61 în unități înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din domeniul produselor alimentare de origine nonanimală.

Autoritățile spun că a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei, fiind reținute oficial de la comercializare 14,5 kg de carne de pasăre și opt kg de semințe de mac și susan.

„Ca urmare a neconformităților identificate au fost aplicate un avertisment conform OG 2/2001 și o sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, in valoare de 10000 lei.

Au fost efectuate rețineri oficiale pentru 14,5 kg carne pasăre și 8 kg semințe de mac și susan”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Totodată, în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt, Compartimentul de Control Reziduuri, de la începutul anului și până în prezent, au fost recepționate și analizate 64 de probe de fructe si legume (din care 52 probe de legume) pentru determinare de reziduuri de pesticide din aceste produse alimentare .

„Nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate”, se mai arată în comunicatul DSVSA Olt.