CJ Olt accesează bani de la Ministerul Muncii pentru Centrele de la Cezieni și Fălcoiu. Oprescu: „Este o clădire monument istoric, a durat foarte mult să obținem toate autorizațiile”

Consilierii județeni au aprobat vineri, 7 iulie, depunerea „Proiectului de Restaurare și modernizare Corp C1-Centrul de Abilitare și Reabilitare Cezieni”, în vederea finanțării de la Bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. În cadrul acestui proiect, contribuția proprie a CJ Olt este de 2.740.686 de lei. Totodată, în cadrul ședinței CJ Olt, a fost aprobată depunerea cererii de finanțare pentru dotarea cu echipamente a Centrului de Îngrijire și Asistență Fălcoiu, în vederea finanțării din Bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu (foto), a precizat că din fondurile de la Ministerul Muncii va fi dotată clădirea nouă ce se află în construcție la Fălcoiu. Totodată, banii solicitați pentru celălalt proiect vor contribui la modernizarea corpului de la Centrul de Servicii Cezieni, un fost conac, monument istoric, pentru care valoarea investiției se ridică la aproximativ 12 milioane de lei.

„Este pe Bugetul de Stat, în urma unei adrese primite de către DGASPC Olt, o adresă de la Ministerul Muncii. Anul acesta, Ministerul Muncii are o sumă de bani pe care o alocă proiectelor de dezvoltare ale direcțiilor generale. Noi cum aveam în construcție o nouă clădire la Complexul de Servicii Fălcoiu, banii pentru dotarea acelei clădiri nu îi aveam prinși, încercăm să-i obținem acum de la minister. De asemenea, o parte din Centrul de Servicii de la Cezieni, clădirea vechea, fostul conac, necesită anumite intervenții, avem un proiect făcut, este o clădire monument istoric, a durat foarte mult să obținem toate autorizațiile necesare. Este un proiect care înseamnă mult, modernizare acelei clădiri înseamnă cam 12 milioane de lei, la fel încercăm să-i obținem de la minister”, a spus Oprescu.