O elevă de la CN „Ion Minulescu” Slatina, media 10 la Bacalaureat. „Știam că lucrarea mea este impecabilă”

Rezultatele finale la Bacalaureat au fost afișate vineri, 7 iulie, promovabilitatea la nivelul județului Olt urcând de la 67,26 la sută, la 69,42. Totodată, o elevă de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina a obținut media 10 la Bacalaureat, singura din județ.

Aceasta a obținut, inițial, media 9.90 la Bacalaureat și a depus contestație la Limba și Literatura Română fiind nemulțumită de nota inițială, 9.70.

În urma recorectării, tânăra a obținut nota 10 și la Limba Română, devenind singura din județul Olt, din acest an, care a obținut media 10 la Bacalaureat. Adolescenta, care se pregătește să dea admitere la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, a vorbit despre reușita ei.

„Am depus contestație la Limba și Literatura Română. După ce am ieșit din examen, am știut ce am scris, am fost foarte mulțumită de mine, nu obișnuiesc să mă supraevaluez, ci să fiu realistă. Știam că lucrarea mea este impecabilă, un pic scris mai strâmb, dar a fost din cauza vitezei cu care am scris, ca să pot să cuprind totul. În rest, consider că a fost o lucrare bună. Eu am învățat pentru fiecare simulare județeană și națională, cu o săptămână înainte la Română, pentru Istorie m-am pregătit prin testele date la clasă foarte des, așa am putut să-mi consolidez primele cinci capitole. Înainte de Bac, am acordat o săptămână jumătate pentru ultimele patru capitole la Istorie și o săptămână pentru recapitularea materiei la Română. O să merg la Universitatea București, la Drept, am examen de admitere, care cuprinde trei materii: Gramatică, Economie, Logică. Media de la Bac nu mă ajută, doar că a fost o mândrie de a mea”, a spus Ștefania Garjoaba (foto la finalul articolului).

Potrivit reprezentanților ISJ Olt, promovabilitatea la nivelul județului a crescut cu două procente.

„După contestații, avem un procent de promovabilitate de 69,42 la sută, ceea ce înseamnă că a crescut cu două procente promovabilitatea. Aș vrea să facem și o departajare între învățământul de zi, unde promovabilitatea este de 70 la sută, și învățământul seral, unde promovabilitatea este 13,04 la sută. După contestații, avem o medie de 10, avem 623 de note mărite, 291 de note scăzute față de nota inițială și 62 de note au rămas nemodificat”, a spus Daniela Nicolescu, inspector școlar general adjunct al ISJ Olt.


Situație Bacalaureat, județul Olt:
-2.425 elevi înscriși;
-69,42 la sută, promovabilitatea;
-2.263 elevi prezenți;
-162 de elevi nu s-au prezentat;
-692 de elevi au fost respinși, din care 139 cu medii;
-1.571 de elevi au promovat Bacalaureatul;
-379 de elevi au avut medii între 6.00-6.99;
-393 de elevi au avut medii între 7.00-7.99;
-441 de elevi au avut medii între 8.00-8.99
-357 de elevi au avut medii între 9.00-9.99
-Un singur elev a obținut media 10, de la CN Ion Minulescu Slatina;
-Liceele din Crâmpoia și Cilieni rămân cu promovabilitate 0.