Un polițist a împușcat un bărbat, la Calafat. Ar fi avut un comportament agresiv

Scene șocante, la Calafat, unde polițiștii au folosit arma pentru a aplana un conflict.

Șoferul unei mașini a refuzat marți, 25 iulie, să oprească la un control de rutină, fiind urmărit pe strada 1 Decembrie, unde a fost oprit de polițiști.

Lucrurile s-au precipitat, iar oamenii legii au executat focuri de avertisment, ulterior un bărbat fiind împușcat în picioare.

„Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze, iar alti doi bărbați, de 30 și 40 de ani, aflați ca pasageri în autoturism, au devenit recalcitranți.

Pe fondul actelor de violență ale bărbatului de 40 de ani, din municipiul Băilești, asupra polițiștilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical și, dat fiind faptul că a continuat să se manifeste agresiv, pentru a opri agresiunea și pericolul iminent, polițistul a executat alte două focuri în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind preluat și escortat la spital, pentru îngrijiri medicale”, se arată într-uncomunicat al IPJ Dolj.

Șoferul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Calafat, unde s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.