Zece persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina. Medic: „Bucureștiul a solicitat masă trombocitară”

Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina este deschis duminică, 27 august, fiind nevoie de sânge în unitățile medicale în care au fost transportați cei 58 de răniți din explozia de la Crevedia.

Potrivit medicului Ramona Lesnic, coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina, zece persoane au donat sânge, în această dimineață.

„Centrul de Transfuzie Sanguină a fost deschis astăzi, va rămâne deschis până la ora 12.30 sau până la ultimul donator. Bucureștiul a solicitat masă trombocitară, o să facem și noi un transport mâine dimineață”, a spus medicul Ramona Lesnic.

Prefectul de Olt, Mario DE Mezzo, a donat astăzi, 27 august, sânge în centrul de la Slatina.

„Despre tragedia de aseară de la Crevedia se va vorbi și scrie mult. Dar pe lângă asta, este nevoie să și acționăm. Primul lucru pe care îl putem face este să donăm sânge pentru oamenii care sunt acum în spital.

Am mers în această dimineață la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina, să donez sânge. Îi felicit pe colegii de aici pentru mobilizare și profesionalism”, a spus prefectul de Olt.

foto:arhivă