Două dosare penale înregistrate la DNA, în legătură cu autorizarea stației GPL de la Crevedia

Procurorii din cadrul DNA au transmis luni, 28 august, că au înregistrat două dosare penale pornind de la evenimentele ce au avut loc la Crevedia, pe 26 august, când 56 de persoane au fost rănite, iar două au decedat.

Astfel, sunt investigate presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia. Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia ar aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”, arată DNA.

sursa foto: facebook