Mașina condusă de un șofer de 24 de ani a ajuns într-un contracanal, între Tia Mare și Cilieni. Un tânăr de 21 de ani a murit

Un grav accident de circulație a avut loc pe DJ 642, între localitățile Tia Mare și Cilieni, sâmbătă dimineață, 9 septembrie, ora 04.40. Mașina condusă de un tânără de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat într-un canal din râul Olt. Un tânăr de 21 de ani, pasager în mașină, a fost găsit decedat.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 642, din cauze ce urmează a fi stabilite, s-a răsturnat în afara părții carosabile, oprindu-se în proximitatea unui contracanal al râului Olt.

În urma evenimentului rutier, un tânăr de 24 de ani, din comuna Vădăstrița, pasager în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia, iar un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager în același autoturism, a fost găsit decedat în contracanal de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit ISU Olt, la locul evenimentului au acționat echipaje de prim ajutor, descarcerare, stingere și echipa de scafandri a ISU Olt.

Șoferul și un pasager au fost asistați la locul evenimentului, iar pasagerul a fost transportat la Spitalul Corabia, rănit ușor.

„Cel de-al treilea pasager, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit în contracanal, adus la mal de echipa de scafandri și preluat de echipajele medicale. În zona unde a fost identificat, apa avea aproximativ trei metri adâncime, vizibilitatea era redusă, lățimea contracanalului fiind de circa zece metri.

Pacientul a fost resuscitat, conform protocolului, dar fără rezultat favorabil”, au transmis reprezentanții ISU Olt.