Polițiștii au făcut verificări în patru licee din Slatina. Au fost identificați elevi care lipseau de la cursuri sau care fumau

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au efectuat miercuri, 11 octombrie, controale în patru licee din municipiul Slatina, județul Olt, după cum urmează: Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și LPS Slatina. Echipele formate din polițiști și jandarmi au plecat în jurul orei 10.00 din fața sediului Poliției Municipiului Slatina în cele patru unități de învățământ, scopul acțiunii fiind identificarea elevilor care lipsesc nejustificat de la cursuri, dar și prevenirea consumului de substanțe psihoactive, alcool sau tutun.

O echipă de control a ajuns la CN „Radu Greceanu” Slatina puțin după ora 10.00, iar cursurile începuseră. Astfel, nu au fost găsiți elevi în curtea școlii sau în zona adiacentă.

La CN „Ion Minulescu” Slatina, în pauză, câțiva liceeni au fost surprinși fumând țigări în spatele unei clădiri din curtea unității, polițiștii luându-le adolescenților datele. De menționat, că nu au fost identificați elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina în cafenelele și restaurantele din apropierea liceului.


La LPS Slatina, au fost identificați opt elevi care au lipsit de la cursuri, unul dintre ei spunându-le polițiștilor că merge să plătească câteva facturi. Polițiștii au întocmit documente pe care le-au transmis conducerii LPS Slatina, în vederea notificării părinților elevilor chiulangii.

„Au fost identificați, în primul rând, elevi care absentau, dar și elevi care aveau asupra lor pachete de țigări. Am făcut verificări la unitatea de învățământ pentru a verifica dacă aceștia aveau absențe la orele respective și vom face o informare scrisă la unitățile de învățământ cu privire la elevii care au lipsit, pentru a fi transmită părinților elevilor depistați. Nu au fost identificați elevi în sălile de jocuri de noroc sau pariuri sportive”, a spus inspectorul principal de poliție Gabriela Lazăr (foto), șef Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Olt.

Polițiștii olteni spun că este important ca elevii să conștientizeze importanța frecventării cursurilor.

„În cursul zilei de astăzi, IPJ Olt a organizat o acțiune pe linia prevenirii absenteismului, a contravențiilor și a infracțiunilor care pot fi săvârșite pe fondul acestui absenteism. Astfel, acțiunea a fost organizată în comun cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, iar din cadrul IPJ Olt au participat următoarele structuri: Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Biroul de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Acțiunea a  avut drept scop identificarea elevilor care absentează la cursuri și conștientizarea acestora cu privire la importanța frecventării cursurilor, prevenirea consumului de droguri, substanțe psihoactive, alcool sau țigări, elevii trebuie să știe că este interzis consumul de alcool și substanțe psihoactive, este interzis de lege fumatul în incinta unităților de învățământ. S-a urmărit și verificarea unităților comerciale din zona adiacentă unităților de învățământ, aceștia fiind prelucrați cu privire la prevederile legale privind consumul de alcool și de țigări în rândul minorilor. Au fost vizate patru unități de învățământ din municipiul Slatina”, a adăugat inspector principal Gabriela Lazăr.

Astfel de acțiuni ale polițiștilor olteni vor continua și în perioada următoare.