Percheziții și în Olt într-un dosar privind înșelăciuni comise în mediul online. Erau închiriate mașini de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat miercuri, 11 octombrie, 31 de percheziții domiciliare, în județele Vâlcea, Sibiu, Călărași și Olt, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea de bani.

Persoanele din acest dosar ar fi comis înșelăciuni în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate. Prejudiciul s-ar ridica la 200.000 de lire sterline.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2021 – octombrie 2023, persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup organizat infracțional, având ca scop transferul repetat, deținerea și folosirea de sume de bani, provenite din înșelăciuni comise în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate.

Întreaga activitate infracțională a persoanelor bănuite s-ar fi desfășurat pentru ascunderea și disimularea adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de lire sterline”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Mai multe sume de bani și bunuri au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz  a dispus reținerea a 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din județul Vâlcea, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

foto:arhivă