Tichete educaționale, pentru copiii din familii defavorizate. Senatorul Voiculescu: „Peste 400.000 de școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anul de 500 de lei”

Peste 400.000 de școlari și preșcolari vor primi tichete educaționale, în valoare de 500 de lei, începând cu acest an școlar. Măsura, ce face parte dintr-un program guvernamental, a fost anunțată de senatorul liberal Liviu Voiculescu, care a precizat că unitățile de învățământ primesc aceste cereri până la finalul lunii octombrie.

Singura condiție este ca venitul să fie de 633 de lei pe membru de familie, pentru preșcolari, și de cel mult 50 la sută din salariul mediu brut pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial.

„Situația copiilor din familii defavorizate și încurajarea educației acestora fac parte din preocupările prioritare ale guvernului. În acest sens, peste 400.000 de copii școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anual de 500 de lei pentru fiecare copil, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Măsura face parte dintr-un program guvernamental și va fi aplicată sub formă de tichete educaționale acordate anual, timp de patru ani, începând cu anul şcolar 2023 – 2024.

Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial de cel mult 50% din salariul minim brut. Cererile pentru acordarea tichetelor educaționale se depun la unitățile de învățământ până la sfârșitul lunii octombrie”, a declarat senatorul liberal, Liviu Voiculescu.