DSVSA Olt, controale la fermieri din Scărișoara, Rusănești, Izbiceni, Cilieni și Corabia. Nu au fost găsite reziduuri de pesticide în legume

DSVSA Olt a efectuat, pe parcursul săptămânii trecute, controale în rândul producătorilor de legume din bazinul legumicol al județului Olt .

Astfel, au fost controlați nouă producători primari de legume și asociații de producători de legume, din localitățile Scărișoara, Rusănești, Izbiceni, Cilieni și Corabia.
Inspectorii au descoperit nereguli în două depozite de legume din comuna Izbiceni, fiind aplicate două amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei.

„Cu această ocazie au fost verificate și două depozite de legume înregistrate pentru siguranța alimentelor din comuna Izbiceni, unde au fost identificate neconformități, respectiv :
-igiena necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, cu deteriorări la nivelul tavanului și pereților;
-depozitare legume în alt spațiu, neînregistat pentru siguranța alimentelor;
-neidentificarea corespunzatoare a loturilor de legume .
Pentru abaterile de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform HG 984/2005, cu modificările ulterioare în valoare totală de 10.000 lei”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

15 probe de legume din gogoșari, castraveți, gogonele, vinete, kapia, dovlecei, roșii și ardei iute au fost analizate în Laboratorul DSVSA Olt (foto), și nu au fost constatate depășiri ale limitelor maxime admise ale reziduurilor de pesticide.

„Au fost prelevate un număr de 15 probe de legume (gogoșari, castraveți, gogonele, vinete, ardei kapia, dovlecei, roșii, ardei iute), care au fost trimise către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de control reziduuri și contaminanți, în vederea determinarii reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală .
În urma analizării acestora, nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale limitelor maxime admise ale reziduurilor de pesticide”, se mai arată în comunicatul citat.