Tânăr de 24 de ani, din Slatina, arestat preventiv. Ar fi vândut substanțe psihoactive în Olt și Vâlcea, cu suma de 25 de lei pentru o doză

Procurorii DIICOT au efectuat joi, 26 octombrie, o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 24 de ani, din Slatina, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. Inițial, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus astăzi, 27 octombrie, arestarea preventivă a tânărului , pentru 30 de zile.

Tânărul ar fi comercializat substanțe psihoactive mai multor persoane din județele Olt și Vâlcea, solictând 25 de lei pentru o doză.

„Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului și până în prezent, tânărul ar fi comercializat substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multor persoane din județele Olt și Vâlcea, cu suma de 25 de lei pentru o doză.
În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 221 de pliculeţe din material plastic, cu închidere de tip zip-lock, ce conţineau fragmente vegetale uscate şi 7.050 de lei, asupra cărora s-a instituit măsura sechestrului asigurator”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La audieri au fost conduse 12 persoane din municipiile Slatina și Drăgășani, atât cu implicare directă în vânzarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv, cât şi consumatori ai unor astfel de substanţe.