Primarul Cătălin Rotea, despre viceprimarul Balșului: „Un prim asistat al orașului, care ia 9.000 de lei și nu face nimic”

Viceprimarul orașului Balș, Silviu Pendiuc (PRO România), a fost demis din funcție la finalul lunii mai 2023, însă acesta a solicitat în instanță anularea actului adoptat de CL Balș, cu unanimitate de voturi.

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o vineri, 17 noiembrie, edilul Balșului, Cătălin Rotea, a fost întrebat dacă orașul mai are sau nu viceprimar. Rotea a spus că Pendiuc este un prim asistat al orașului, care încasează un salariu de 9.000 de lei și nu face nimic.

 „În momentul de față, Balșul are viceprimar în funcție. În ședința de consiliu, de la finalul lunii mai, s-a votat revocarea din funcție a viceprimarului Silviu Pendiuc. A existat o acțiune în instanță de suspendare a hotărârii, pe care primăria a câștigat-o și la Tribunal și la Curtea de Apel, după care atunci când s-a intrat pe fond, de anulare a hotărârii, instanța Tribunalului Olt a decis că trebuie suspendată hotărârea și a fost repus în funcție domnul viceprimar. Avem recurs săptămâna viitoare, respect decizia justiției, indiferent dacă ea contravine unei decizii politice, justiția este justiție și consider că orice decizie luată este corectă, așteptăm apelul de la Curtea de Apel. Din punct de vedere al formei, Balșul are viceprimar, dar al fondului are un prim asistat al orașului care ia 9.000 de lei și nu face nimic. Numără cei 9.000 de lei pe care îi primește la final de lună. Ca să ne înțelegem, nu este o chestiune personală, este o chestiune politică. Eu cu Silviu am avut o înțelegere, în 2020, și m-am ținut de ea. Am mers împreună în aceste funcții de primar și viceprimar. Când votul consilierilor locali este aproape unanim, adică ai doar o abținere, cred că lumea și-a spus cuvântul. Fiecare face ce îl taie capul, nu știu cu ce își ocupă timpul. El ar trebui să se ocupe cu Casa de Cultură, dar este închisă momentan…Fostul birou pe care îl avea nu mai este disponibil, are un birou la subsolul primăriei, dar nu a fost o rea intenție. Este o chestiune de rea intenție ce a făcut primarul Brașovului, că l-a trimis pe viceprimar în cimitir și i-a făcut birou acolo. Atât poate administrativ să suporte sediul primăriei”, a spus Rotea.

În ciuda divergențelor cu Silviu Pendiuc, edilul Cătălin Rotea a dat asigurări că alianța cu PRO România funcționează la Balș.

Alianța cu Pro România funcționează, la nivelul Consiliului Local avem trei consilieri locali Pro România, inclusiv viceprimarul. Cei doi consilieri ai Pro România votează toate proiectele pe care le avem, iar viceprimarul votează proiectele, dar mai are mici abțineri. Astăzi, când vorbim, PSD și Pro România, fără domnul viceprimar, au majoritate în Consiliul Local. Până anul viitor, la alegeri, nu voi mai pune viceprimar”, a adăugat Rotea.