Deputatul Gigel Știrbu: „Suntem într-un moment T0. Am început o reorganizare agresivă a PNL Olt”

Deputatul Gigel Știrbu, președinte interimar al PNL Olt, a susținut joi, 7 decembrie, o conferință de presă în care a vorbit despre atmosfera din filiala județeană, dar și despre planurile de anul viitor, când vor fi organizate patru runde de alegeri. Conferința vine la mai bine de o lună după ce Știrbu a pus mâna pe conducerea PNL Olt, în urma demisiei din fruntea organizației județene a senatorului Liviu Voiculescu. Cu plecări masive din partid în ultima perioadă, PNL Olt mai are la acest moment 11 primari liberali în județ.

Parlamentarul spune că PNL Olt se află într-un moment T0.

„Suntem astăzi într-un moment T0, când PNL, Filiala Olt, trebuie să ia o decizie de care, credem noi, că poate să depindă existența sa ca organizație de sine stătătoare în acest județ. De aproximativ o lună, împreună cu colegii mei din Biroul Județean interimar am preluat conducerea acestei organizații, organizație ce își dorește să redevină ceea ce a fost (…) Ușa PNL Olt este deschisă pentru toți cei care doresc să facă ceva în acest județ. Niciodată, de acum înainte, niciun om, niciun cetățean al județului Olt, care dorește să devină membru al PNL nu va fi refuzat. PNL va deveni acea platformă în care se pot regăsi toți oltenii de bună credință și toți cei care vor să facă ceva pentru acest județ”, a spus Gigel Știrbu.

Acesta a precizat că noua conducere a PNL Olt va fi aleasă, statutar, la începutul anului viitor și a vorbit despre reorganizarea agresivă a filialei județene.

„În ultimele trei săptămâni, am început o reorganizare agresivă a PNL Olt. Am desființat toate organizațiile din județul Olt ale PNL, cu excepția celor conduse de primari, urmând ca într-un termen destul de scurt, pentru că la mijloc sunt și Sărbătorile de Iarnă, să refacem aceste organizații, în fiecare zi câteva echipe din cadrul Biroului Județean sunt în teritorii pentru reorganizarea structurilor  politice în județ. Cu siguranță, în următoarele 35-45 de zile, vom avea Conferința județeană, unde vom alege, statutar, noua conducere legitimă a PNL. De aceea, repet, invit în mijlocul nostru, în rândurile PNL, toți cetățenii județului Olt care cred că pot pune umărul la ieșirea acestui județ din situația extrem de dificilă în care se află”, a declarat Știrbu.

Totodată, parlamentarul a precizat că PNL nu are nicio Alianță cu PSD, la nivelul județului Olt, și caută să coalizeze în jurul său toate partidele de dreapta.

„La Olt nu suntem în Alianță, la Olt suntem în Opoziție și veți vedea o Opoziție adevărată la Olt, așa cum trebuie să facă un partid de Opoziție. La Olt am fost sub papuc până acum, de fapt, am fost vânduți. Alianța de Guvernare, știți de ce a fost făcută!? Era clar că România nu putea fi lăsată de izbeliște. (…).

Fuziunea cu ALDE a fost acceptată, fuziunea la nivel național a fost făcută, reprezentanții au fost integrați în structurile de conducere ale PNL, la Olt am avut întâlniri cu conducerea, m-am întâlnit cu domnul președinte Ioan Ciugulea, urmează să ne transmită persoanele care vor fi persoanele în Biroul Politic Județean, în Biroul Politic Local, în celelalte structuri de conducere. Nu există contre sau disensiuni. Eu am avut întâlniri cu toți președinții de partide din județul Olt, în perspectiva unei coaliții județene împotriva celor de la PSD, mingea e la ei”, a conchis Știrbu.