INEDIT. Face artă din florile plantate în grădină. Slătinenii sunt așteptați la un atelier creativ

Într-o lume a vitezei și mereu conectată, Elena Brînaru în vârstă de 50 de ani,  din Slatina, economist de profesie, face artă din flori presate. Trandafirii, lavanda și cârciumăresele plantate în grădina din comuna Șerbănești, județul Olt, sunt culese și presate cu o tehnică specială, devenind apoi cu migală tablouri, felicitări sau semne de carte.

Povestea Elenei Brînaru începe cu pasiunea ei pentru natură și handmade cărora le dedică tot timpul liber de după serviciu. Practic, grădina părinților în care a copilărit a început să o transforme într-o grădină cu flori.

„Sunt o persoană creativă și atrasă de handmade, tocmai datorită experiențelor din copilărie, am crescut în natură, mi-a permis să explorez natura, către care m-am întors acum. M-am simțit atrasă de zona aceasta a artei florale, lucrez cu flori și plante presate, le plantez la mine în grădină și le presez. Este o zonă care îi permite oricărui om să se relaxeze, armonizează starea de bine. După job, eu îmi dedic timpul liber acestor activități. Poți să creezi oriunde, dar atelierul este în comuna Șerbănești, acolo am copilărit, exact în grădina în care am copilărit. Am început să înlocuiesc răsadurile părinților, culturile de roșii și cea aveau ei, cu flori, aceasta ar fi diferența de generații. Eu chiar simt o bucurie și o stare de bine atunci când lucrez aceste flori și chiar să o împărtășesc celor care mă întâlnesc”, a spus Elena Brînaru, care a explicat că presarea florilor durează între cinci-șase zile și chiar o lună.

Slătineanca va organiza un atelier creativ cu flori presate, pe 10 decembrie, de la ora 11.00, în locația Wyn Wine&Coffe Tabacco, unde sunt invitați toți cei care sunt pasionați de natură și flori.

„În luna sărbătorilor și a tradițiilor, evenimentul este dedicat tuturor, de la mic la mare, cel mai plăcut mod de a simți spiritul sărbătorilor este să fim împreună și să creăm amintiri frumoase. Astfel, dragi slătineni, sunteți invitați să participați la evenimentul propus în comunitatea noastră,  ca o alternativă nouă de petrecere a timpului liber, prin reconectare cu natura. Sunteți invitați să vă opriți pentru 2 ore, duminică,  ora 11, și să călătoriți în lumea florilor presate, să descoperiți culori și forme și învăluiți de inspirație să realizați propriile creații ce vor capta emoția și bucuria dumneavoastră creativă”, a adăugat Elena Brînaru, care visează să înființeze o școală handmade la Slatina, așa cum există în toate orașele mari din țară, precum București, Timișoara sau Cluj.

Materialele de lucru și florile presate sunt asigurate de organizator, creațiile (felicitare, semn de carte) realizate în cadrul atelierului sub îndrumarea Elenei Brînaru, pot fi transformate în daruri prețioase pentru cei dragi.

Participanții vor avea parte de surprize special create astfel încât călătoria în lumea artei florale să rămână memorabilă.

Pentru a afla  povestea  creațiilor  ELYA by Elena Brînaru, puteți accesa site-ul:

 www.elyaartdesign.com și platformele de socializare instagram: elya_art_design, facebook : https://www.facebook.com/elya.art.design.elya

sursa foto: Elena Brînaru