Peste 3.700 de slătineni vor beneficia de tichete sociale de la Primăria Slatina

3.736 de slătineni beneficiază de tichetele sociale distribuite de Primăria Slatina, cu ocazia Crăciunului. Municipalitatea a primit 3.784 de cereri, fiind practic aprobate 3.736, tichetele urmând să fie distribuite în perioada următoare.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că acest program de sprijinire a comunității locale a fost lansat în 2016, anul acesta fiind aduse modificări prin care a crescut numărul beneficiarilor.

„Din decembrie 2016, Primăria Slatina implementează cu succes un program dedicat comunității noastre, oferind tichete sociale de sărbători cu ocazia Crăciunului și Paștelui. Anul acesta, suntem încântați să aducem schimbări pozitive în cadrul acestui program, pentru a sprijini mai multe categorii sociale și pentru a marca cu bucurie spiritul sărbătorilor”, a spus edilul.

Astfel, valoarea tichetelor a crescut la 150 lei/persoană/sărbătoare, în rândul beneficiarilor fiind adăugată și categoria persoanelor cu handicap mediu, dar și persoanele care primesc indemnizații conform legilor speciale, cu venituri nete cumulate de cel mult 1200 lei/lună.

Tichetele pot fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de curățenie, igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, precum și pentru articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.