Razie pe șoselele din Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe. Patru șoferi au rămas pietoni, fiind reținute și cinci certificate de înmatriculare

Polițiștii olteni au derulat, în noaptea de 9/10 decembrie 2023, în intervalul orar 18:00 – 02:00, controale, cu efective mărite, pe drumurile publice din localitățile Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe ale acestora. În cadrul acestei razii au fost angrenați 20 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

  Astfel, polițiștii au aplicat, doar în aceste localități, 34 de amenzi, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În total, în urma controalelor derulate la nivelul județului, la finalul săptămânii trecute, au fost aplicate 278 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere, dintre acestea 18 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 12 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier.