Primarul Slatinei, Emil Moț, despre Drumul Expres Craiova-Pitești: „Din punct de vedere economic, este cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla”

La vizita de pe Drumul Expres Craiova-Pitești, la nodul de la Valea Mare, ce a avut loc marți, 19 decembrie, au fost prezenți și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, dar și primarul municipiului Slatina, Emil Moț. Cei doi social-democrați olteni au precizat că drumul expres va aduce noi oportunități economice pentru județ, și va prelua traficul greu din orașele Slatina și Balș.

Făcând trimitere și la eventuali antreprenori care pot veni să investească în oraș, edilul Emil Moț a precizat că acest drum va ajuta pe toată lumea să ajungă mai repede în Slatina. Totodată, este o bună oportunitate pentru mărirea parcurilor industriale, ceea ce se transpune în creșterea nivelului de trai al oltenilor.

„Toată lumea ajunge mai repede la Slatina!!! În primul rând, din punct de vedere economic, este cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla. Știți foarte bine, noi, la Slatina, avem cea mai puternică platformă industrială, avem aceste mari firme care ne susțin din punct de vedere economic pe noi, toți locuitorii din Slatina și, bineînțeles, ca infrastructură, aceste firme au nevoie ca să ajungă cât mai repede cu produsele pe care le produc ei și materia primă din care le fac. Din punct de vedere al traficului din orașul Slatina, la fel, este cel mai bun lucru. Vedeți acum, în aceste trei zile de fapt, până sâmbătă, traficul este infernal, atât în Slatina și Balș, cât și între Balș și Craiova sau Pitești și Slatina. Acum ne dăm seama, când acest tronson este închis ca să poată să fie redat publicului larg, cât de greu este fără drumul expres. Și cu această ocazie vreau să le mulțumesc atât guvernanților noștri, premierilor și, în primul rând, lui Sorin Grindeanu, că dânsul a dat semnătura de început, și domnului Marcel Ciolacu care ne susține și are grijă de tot ce înseamnă regiunea noastră, a Olteniei. Prin acest drum expres noi vom profita la maxim ca să ne mărim atât parcurile industriale, cât și capacitatea economică și să creștem nivelul de trai al oamenilor din orașele noastre”, a spus edilul.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că parcurile industriale, atât publice, cât și private, iau avânt în apropierea drumurilor de mare viteză.

„În primul rând, vreau să mulțumesc Guvernului pentru faptul că a demarat acest proiect. Știți foarte bine, lucrurile stau în următorul fel: premierul Sorin Grindeanu de atunci a aprobat transformarea acestui proiect din autostradă în drum expres, astfel încât să scurtăm cu câteva luni de zile toată această procedură, chiar cu ani. După ce s-a dat drumul la acest proiect, iată că premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, de data aceasta, inaugurează încă 30 de km din acest drum. Pentru noi este foarte importantă decongestionarea traficului din orașele Balș și Slatina, în primul rând, și, în al doilea rând, e o mare oportunitate economică. Așa cum știți, parcurile industriale, și publice și private, se dezvoltă foarte mult în apropierea drumurilor de mare viteză”, a spus Oprescu.

Începând de sâmbătă, 23 decembrie, se va deschide circulația și pe tronsonul Valea Mare-Colonești, fiind în lucru tronsoanele I (Craiova-Robănești) și IV (Colonești-Pitești). Tronsonul II (Balș-Slatina) din Drumul Expres Craiova-Pitești a fost deschis circulației anul trecut.