Bărbatul care și-a lovit rivalul cu mașina, în Slatina, rămâne în arest. Magistrații au respins contestația

Bărbatul care l-a lovit intenționat, cu mașina, pe fostul iubit al partenerei sale, rămâne în arest, după ce magistrații Curții de Apel Craiova au respins marți, 9 ianuarie, contestația suspectului la măsura preventivă. Incidentul șocant a avut loc într-o intersecție din Slatina, între cei doi existând un conflict mai vechi.

„Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată contestaţia inculpatului. Obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă azi, 9.01.2024”, se arată în minuta instanței.

Șoferul de 30 de ani, din Slatina, care l-a lovit intenționat, pe 30 decembrie, cu mașina, pe fostul partener al iubitei sale, în intersecția de la Catedrala Veche din municipiu, strada Ionașcu, este acuzat de tentativă de omor.

Între cei doi bărbați exista un conflict mai vechi, fiind în vigoare chiar și un ordin de protecție emis de Judecătoria Balș, la începutul lunii decembrie.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că numitul D. R.-C., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt, în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare HD 99 JYT, pe fondul unui conflict mai vechi, a lovit cu intenţie, cu autoturismul, pe victima D. C.-L., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, care, în calitate de conducător auto, coborâse din autoturismul marca Citroen cu numărul de înmatriculare DJ 16 NEE, după care numitul D. R.-C a târât victima de pe partea carosabilă, până pe trotuar, călcându-l cu roţile autoturismului, provocându-i leziuni traumatice care necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În autoturismul marca BMW se afla, în calitate de pasager şi numita M. L. F., de 23 de ani, fosta concubină a victimei D. C.-L.,  împotriva acestuia din urmă fiind emis ordin de protecţie provizoriu de către Judecătoria Balş, în perioada 05.12.2023 – 05.03.2024 – măsuri: interzicerea oricărui contact cu victima şi obligaţia păstrării unei distanţe faţă de M. L. F”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Victima a fost transportată, inițial, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind transferată la o unitate medicală din Capitală.

Potrivit medicilor legiștilor, victima prezintă multiple placarde excoriate la membrele superioare, membrele inferioare, cranio-faciale şi bazin și fracturi multiple de bazin și luxaţie coxo-femurală bilateral.

„Leziunile traumatice necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, se mai arată în comunicatul citat.