Doi polițiști au salvat o femeie dintr-o locuință cuprinsă de flăcări, în comuna Pârșcoveni

Doi tineri polițiști din cadrul IPJ Olt au salvat o femeie dintr-un incendiu ce izbucnise la locuința acesteia, în comuna Pârșcoveni, în noaptea de 9 ianuarie.

Astfel, polițiștii Cosmin Simion, șeful Postului de Poliție Pârșcoveni, și Gabriel Nițu, șeful Postului de Poliție Șopârlița, din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Potcoava Mică, din comuna Pârșcoveni, au constatat că la o locuință a izbucnit un incendiu, observându-se flăcări la nivelul camerelor și acoperișului. Aceștia au pătruns în casa cuprinsă de flăcări și au scos-o repede afară pe femeie de 62 de ani.

La scurt timp după ce polițiștii au evacuat-o pe femeie din locuință, a explodat o butelie.

„Polițiștii au intervenit imediat, fără ezitare și au pătruns în curtea imobilului, iar mai apoi în în locuința cuprinsă de flăcări, de unde au evacuat o femeie, proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, care se afla într-una dintre camere.

După ce s-au asigurat că în locuință nu se mai aflau și alte persoane, au anunțat și solicitat, prin serviciul de urgență 112, intervenția pompierilor și a unui echipaj de ambulanța. Întrucât în interiorul camerei de unde a izbucnit incendiul se aflau 3 butelii cu GPL, polițiștii au procedat la asigurarea perimetrului și îndepărtarea persoanelor care se aflau la fața locului. La scurt timp, una dintre butelii a explodat, însă, datorită intervenției prompte a polițiștilor, nu au existat victime omenești.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale femeii, care nu prezenta vătămări corporale, refuzând internarea în spital, iar cele patru autospeciale de pompieri cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au stins în totalitate incendiul care a afectat în proporție de 70% locuința”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit ISU Olt, misiunea pompierilor a durat aproximativ patru ore. În urma incendiului au ars  o anexă gospodărească și acoperișul casei pe circa 200 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau cu improvizații.