Doi slătineni, arestați preventiv, după ce au furat o borsetă și ar fi agresat un bărbat de 63 de ani. Totul s-a întâmplat pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina

Un bărbat și o femeie, din Slatina, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi furat o borsetă în care se aflau bani, telefonul mobil și documente și ar fi agresat un bărbat de 63 de ani. Scena s-a petrecut în seara zilei de 14 ianuarie, pe strada Ecaterina Teodoriu din municipiul Slatina. O a treia persoană se află sub control judiciar, fiind cercetată pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Polițiștii au stabilit că victima s-a întâlnit cu femeia și cei doi bărbați, toți din Slatina, și ar fi fost agresată fizic, fiindu-i sustrasă borseta chiar pe stradă.

„În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, polițiștii Poliției municipiului Slatina au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de către două persoane, pe strada Ecaterina Teodoroiu, din localitate, fiindu-i sustrasă și o borsetă.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 14 ianuarie 2024, persoana vătămată s-ar fi întâlnit cu doi bărbați, ambii de 42 de ani și o femeie de 39 de ani, toți din municipiul Slatina, iar pe fondul unor discuții contradictorii cu aceștia ar fi fost agresată fizic și i-ar fi fost sustrasă o borsetă în care se aflau bani, documente personale și telefonul mobil.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 15 ianuarie 2024, pe numele celor trei persoane a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, la aceeași dată, cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Slatina, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de femeia și bărbatul cercetați pentru tâlhărie calificată și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de bărbatul cercetat pentru complicitate la tâlhărie calificată.