Prefectul județului nu i-a salutat pe social-democrații olteni, dar a citit mesajul premierului Ciolacu. Oprescu: „Este needucat”

La evenimentele organizate la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Slatinei, cu prilejul Zilei de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, prefectul județului, Mario De Mezzo, nu a salutat delegația PSD Olt, condusă de Marius Oprescu, și nici pe șefii celorlalte instituții publice, deși a trecut chiar prin fața lor. De fapt, nu este o întâmplare nefericită, ci o obișnuință, acesta procedând la fel și la evenimentele publice anterioare.

Însoțit de locotenent colonelul Constantin Daniel Pescaru, comandantul Centrului Militar Județean Olt, prefectul a prezentat onorul, fiind apoi condus către delegațiile ce se poziționaseră în fața statuii domnitorului. În ciuda gestului colonelului Pescaru, care a salutat reprezentanții instituțiilor publice și pe social-democrații olteni, aflați în primul rând, prefectul Mario de Mezzo a trecut mai departe, ignorând gestul de bun-simț.

În replică, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a exclamat: „Este needucat!”

După ce și-a ocupat locul său în dispozitivul stabilit, prefectul Mario De Mezzo (PNL) a citit mesajul premierului Marcel Ciolacu (PSD), semnul Coaliției PSD-PNL de la nivel central, spre stupoarea asistenței, care a murmurat la situația penibilă creată la un eveniment public de o asemenea solemnitate.

De fapt, de la venirea sa în municipiul Slatina, în vara anului trecut, prefectul Mario De Mezzo s-a comportat în acest fel la toate evenimentele publice. Fostul prefect de Olt, Florin Homorean (PNL) a salutat întreaga asistență chiar și în pandemia COVID, semn al respectului față de întreaga comunitate și al bunei colaborări la nivel instituțional.

După intonarea imnului Național al României, preoții au oficiat un serviciu religios, reprezentanții instituțiilor județene depunând coroane, jerbe și buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Asistența s-a prins apoi în Hora Unirii.